Jesper Dyrhøj ses her med et eksempel på en demensring – i miniatureudgave.
sep 16, 2021
Ovennævnte spørgsmål indgår i flere faglige oplæg på dette års udgave af Demenskoordinatorernes Årskursus. Forskellige oplægsholdere vil komme ind på emner som fx varmer hænder eller kold teknologi, omsorg og nærvær.
Demenskoordinatorer findes i alle kommuner, men kan have andre jobtitler, såsom demenskonsulent, demenssygeplejerske eller andet.
Demenskoordinatorer varetager typisk opgaver i relation til borgere og pårørende, til plejepersonale, samt til eksterne aktører som fx alment praktiserende læger og sygehuse (primært udredningsklinikker). Demenskoordinatorer fungerer primært som:
En demenskoordinator har viden om demenssygdomme og ved, hvad kommunen har af tilbud til demensramte og deres familier. Hver kommune har udviklet en servicedeklaration for de lovpligtige ydelser, så der kan være variationer rundt om i landet. Nogle af de tilbud, der kan være, er fx midlertidige opholdspladser, daghjem for mennesker med demens og pårørende-grupper. Mange steder findes også demenscaféer, hvor demensramte, og pårørende, kan komme og hygge sig, samt få en snak med ligestillede. Nogle kommuner tilbyder også kursusforløb, der er henvendt til pårørende til mennesker med demens. Det er nogle kurser, som fx kan give større viden om, hvordan pårørende bedst håndterer den ændrede livssituation.
Tunstall er med på Demenskoordinatorernes Årskursus. Det er vi med Henrik Zeyn og Jesper Dyrhøj, der står klar til en dialog om vores muligheder for at give en sikker og tryg hverdag for demensramte.
Årskursets deltagere kan bl.a. høre nærmere om:
Demensring, der sikrer fri bevægelse rundt på plejecentret inkl. udearealer
ID Lås, der giver større tryghed på demensafsnit
Det intelligente drikkeglas, der hjælper med at undgå dehydrering