Hvordan nedbringer vi antallet af akutte patienter i sundhedsvæsenet?

maj 19, 2023

Ressourcer er en udfordring i det danske sundhedsvæsen. Det gælder både de økonomiske udgifter og manglen på personale. Så … hvad gør vi? Et af de områder, der optager betydelige ressourcer, er akutsystemet. Det var derfor udvalgt til hovedtema på årsmødet hos Dansk Selskab for Ledelse i Sundhedsvæsenet (DSS).

Tunstall kan hjælpe med at nedbringe udgifter i sundhedsvæsenet

Hos Tunstall har vi personale, der kan varetage dialogen med borgerne – fx ved kontakt i tiden før eller efter en operation. Det kan være lavpraktisk ved at spørge, om en borger har drukket væske (for at forhindre dehydrering og mulig genindlæggelse). Det kan også være måleudstyr (fx vægt og blodtryk), som en borger får stillet til rådighed i sit eget hjem. Målinger kan automatisk sendes til lægen på sygehuset, praktiserende læge eller hjemmesygeplejersken. Det vil sige på tværs af sektorer – og dermed en netværkstankegang, som er ny for sundhedspersonalet.

Akutte indlæggelser kan reduceres med 33%

Unødvendige hospitalsbesøg og indlæggelser, samt mindre transport, er på plussiden hos den enkelte borger. Hos sundhedsvæsenet kan der til gengæld spares ressourcer uden at gå på kompromis med kvaliteten i behandlingsforløbet.

Via en tæt kontakt med borgerne, kan Tunstall hjælpe med at reducere akutte indlæggelser med en tredjedel. Det viser resultatet af en 4-årig, videnskabelig undersøgelse, med deltagelse af 225-250.000 borgere pr. år.

Læs mere om undersøgelsen i Journal of Healthcare Informatics Research og i et mere detaljeret whitepaper (på engelsk):  Transformational Potential of Telecare. Undersøgelsen er foretaget af Tunstall i Spanien.

DSS Årsmøde 2023

Årsmødet blev afholdt i Fredericia, hvor mange deltagere havde fundet vej til en dialog om udfordringerne i det danske sundhedsvæsen. Der var en god interesse for Tunstalls proaktive og datadrevne løsninger, der kan nedbringe udgifter og reducere antallet af akutte indlæggelser.

DSS-logo.jpg

Om DSS

Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet – forkortet DSS – er et tværfagligt netværk og inspirationsforum for aktører i det danske sundhedsvæsen med interesse for strategisk og operationel ledelse. Selskabet har fundament i Foreningen af Sygehusadministratorer i Danmark, der blev stiftet i 1912.

Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet ønsker at præge udviklingen i det danske sundhedsvæsen. Det sker først og fremmest ved formidling af viden og holdninger til ledelserne i sundhedsvæsenet.

Se mere om DSS på https://dssnet.dk/


Velfærdsteknologiske løsninger fra Tunstall

Løsninger

Velfærdsteknologiske løsninger med mennesket i centrum.

Mere info

Cases

Læs mere om, hvordan Tunstall hjælpe med innovative løsninger inden for plejeområdet.

Mere info

Kontakt

Kontakt vores administration eller salgsteam.

Mere info