World Alzheimer’s Month, Alzheimerdagen, Demensugen og Huskedagen

sep 9, 2021

I september er der fokus på Alzheimers og demens. Både i organisationer lokalt, nationalt og på verdensplan. Det betyder aktiviteter og informationer, der skal øge kendskabet til – hovedsageligt – Alzheimers, der er den hyppigste årsag til demens. Men vidste du, at der findes ca. 200 sygdomme, der medfører demens?

Tjek Alzheimerforeningens aktivitetskalender HER >

Alene i Danmark lever 85-90.000 mennesker med en demenssygdom (heraf har omkring 50.000 Alzheimers sygdom). Og vi kan desværre forvente en stigning af borgere med demenssygdomme. Nationalt Videnscenter for Demens anslår, at antallet af demensramte borgere vil stige til over 150.000 i 2040. Det er rigtig mange mennesker. Især, når vi dertil lægger de mange pårørende, der vil leve med konsekvensen af demens i hverdagen. Samlet set nævnes der tal på helt op imod en million berørte mennesker i Danmark! Det vil betyde et øget pres på både de menneskelige og økonomiske ressourcer for at magte og håndtere sygdommen og dennes konsekvenser.

Hvad gør Tunstall i september?

Hos Tunstall ønsker vi at bidrage til et større kendskab til demenssygdomme – og derigennem øge kundskaberne til at håndtere mennesker med en demenssygdom.

Allerede i næste uge har vi repræsentanter på Demenskoordinatorernes Årskursus i Nyborg. Her er vi i dialog med de mange deltagere, om vores muligheder for at skabe en sikker og tryg hverdag for de demensramte, deres pårørende og plejepersonalet.

I løbet af september forbereder vi os også på, at Tunstall kan blive en demensvenlig virksomhed. Dette, og flere andre ting, kan du læse mere om i de kommende uger.

Følg vores virksomhedsside på LinkedIn HER >

Velfærdsteknologiske løsninger fra Tunstall

Løsninger

Velfærdsteknologiske løsninger med mennesket i centrum.

Mere info

Cases

Læs mere om, hvordan Tunstall hjælpe med innovative løsninger inden for plejeområdet.

Mere info

Kontakt

Kontakt vores administration eller salgsteam.

Mere info